Нови конкурси за директоре

М. Ми.
Нови конкурси за директоре

Бањалука - Конкурс за избор директора Аеродрома РС који је расписан у октобру прошле године је поништен, јер у року од два мјесеца од дана објављивања конкурса није именован први човјек овог предузећа, рекао је вршилац дужности директора АРС Даворин Михић.

Он је нагласио да је Надзорни одбор овог предузећа прошле седмице донио одлуку о поновном расписивању конкурса.

- Један од кандидата за директора који се пријавио за претходни конкурс био је против ове одлуке, али Надзорни одбор мора да распише нови конкурс, како не би било никаквих неправилности - рекао је Михић и додао да ће се свакако пријавити на поновни конкурс.

И Агенција за државну управу РС расписала је нови конкурс за избор и именовање директора Републичке управе за игре на срећу.

Конкурс који је расписан крајем прошле године за директора РУИС-а је поништен, јер у року од два мјесеца није именован директор. Влада РС је крајем јануара именовала Младена Симића за вршиоца дужности директора.

Влада РС именовала је Жељка Карана за вршиоца дужности директора Завода за судску медицину на период од два мјесеца. Карану је истекао мандат који је обављао као директор овог завода, а Влада РС расписала је конкурс за избор и именовање директора Завода.

Влада је разријешила дужности директора Завода за трансфузијску медицину РС Гордану Гузијан и именовала је за в. д. на период од два мјесеца.

Влада РС именовала је Наду Јовановић за директора Туристичке организације РС.

УО Фонда ПИО

Влада РС је донијела одлуку о расписивању конкурса за избор и именовање чланова Управног одбора Фонда за пензијско и инвалидско осигурање РС.

- Рок за подношење пријава је 15 дана од дана расписивања конкурса - објављено је у "Службеном гласнику РС".

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана