Нико није одговарао за пропусте у суду

Г. М.
Нико није одговарао за пропусте у суду

Бањалука - У Основном суду, послије званичне констатације да је из списа који се односи на спорно земљиште Дјечијег дома "Рада Врањешевић" нестао тестамент те да постоје двије смртовнице од којих је једна нерегуларна, никада није затражена било чија дисциплинска одговорност због тих пропуста.

В. д. директора Дјечијег дома Владимир Кајкут каже да неко у Основном суду мора бити одговоран за нестанак тестамента и да је због тога морао да буде покренут дисциплински поступак.

- Изненађује такво пасивно понашање. Немогуће је да у Основном суду нико не одговара за тако велики пропуст - каже Кајкут.

У Основном суду кажу да је о комплетном кретању тестамента обавијештен МУП РС.

- Информисали смо полицију о томе ко је био надлежан за чување списа и ко су била лица која су у сваком тренутку била задужена за њега. Истрага о томе још се води - кажу у суду.

Основни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против бившег директора бањалучког Дјечијег дома "Рада Врањешевић" Данила Поњарца коју је 21. октобра прошле године против њега подигло Окружно тужилаштво због несавјесног рада у служби у вези са изузимањем и продајом 8,5 дунума земљишта Дома. Предмет спора је земљиште које је 1972. године СФРЈ преузела уз надокнаду од Даринке Љеваковић-Малиновић за потребе Дома. На основу тестамента, којем се касније изгубио сваки траг, у Основном суду у априлу 2005. године донесено је рјешење о насљеђивању земљишта које је затим продато бизнисмену Ненаду Лубурићу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана