Непрекидна колона вјерника приступала моштима светитеља

Срна
Непрекидна колона вјерника приступала моштима светитеља

Острог - Његово високопреосвештенство митрополит Амфилохије служио је Акатист Светом Василију Острошком поред његових моштију у манастиру Острог, а вечерње бденије уочи празника посвећеног овом светитељу Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије.

Акатист Светом Василију служен је у поноћ, а током службе вјерници су у непрекидној колони приступали цркви Ваведења Пресвете Богородице да цјеливају мошти Острошког Чудотворца. Митрополит Амфилохије рекао је да сабрање поред ћивота светитеља указује да је човјек “жедан вјечног живота”.

“Нисте ви дошли ради тјелесне глади и да се напојите тјелесне воде, јер тога имате много више код својих кућа него овдје, али то што сте дошли овдје у ову Божију пустињу, гдје вјековима долазе такве душе, то је свједочанство да сте жедни воде живе која отиче у живот вјечни и да сте гладни хљеба живота”, истакао је митрополит Амфилохије.

Према његовим ријечима, прије 300 година и више у ову пустињу је дошао и Свети Василије зато што је био жедан живе воде и хљеба живота.

Митрополит је нагласио да се у острошкој пустињи није нахранио само Свети Василије, већ се вјековима мноштво душа гладних и жедних Бога, окупља око њега у коме обитава Дух Свети.

“Свети Василије не само што је у своје вријеме даривао људе добротом, љубављу, молитвом и помоћи, него као што видите кроз вјекове, дарове које је примио од Господа, непрекидно дарује онима који се дотичу његових светих мошти”, рекао је митрополит Амфилохије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана