Министарство ће помоћи увођење гријања у школу у Павловцу

Срна
Министарство ће помоћи увођење гријања у школу у Павловцу

Бањалука - Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић изјавио је вечерас да ће ово министарство донирати дио новца који недостаје за увођење централног гријања у Подручном одјељењу Основне школе "Свети Сава" у бањалучком приградском насељу Павловац.

Малешевић је рекао Срни уочи хуманитарног концерта бањалучког Културно-умјетничког друштва /КУД/ "Свети Сава" да је то раније договорено са директором те школе и представницима КУД-а.

Он је додао да је Министарство подржало овај концерт, чији је приход намијењен за увођење централног гријања у Подручно одјељење у Павловцу.

Малешевић је истакао да такве активности доприносе да се велики број ученика укључује у рад КУД-а, а што је значајно због одржавања традиције и културе.

Предсједник КУД-а "Свети Сава" Миленко Дулић рекао је Срни да је ово осми годишњи концерт овог друштва, а четврти који је хуманитарног карактера, изразивши наду да ће се успјети ријешити питање увођења централног гријања у Подручно одјељење ОШ "Свети Сава" у Павловцу.

На вечерашњем концерту је учествовало више од 200 извођача, чланова КУД-а "Свети Сава", узраста од седам до 40 и више година, а изведен је низ кореографија и пјесама са подручија Мањаче, Грмеча, Шумадије, Војводине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана