Мигранти у Бихаћу имају бољи третман од српских повратника у ФБиХ

Срна
Мигранти у Бихаћу имају бољи третман од српских повратника у ФБиХ

Босански Петровац - Званичници у Федерацији БиХ /ФБиХ/ уопште не воде бригу о српским повратницима на подручју Дрвара, Гламоча, Босанског Грахова, Босанског Петровца и Купреса, гдје је у протеклих десет дана живот потпуно заустављен усљед сњежног невремена, саопштено је из Одбора за заштиту Срба у ФБиХ.

У саопштењу се наводи да су српска повратничка насеља због непроходних путева

одсјечена од свијета, а становници ових општина, посебно старија популација и пацијенти на дијализи, не могу добити адекватну медицинску помоћ, немају лијекове, остају без хране и углавном су још без струје.

"Нажаност ниједан званичник ФБиХ се није ни почешао због тога, јер Срби у овим општинама нису њихов проблем, као да су то грађани Африке или Азије. У односу на Србе у ФБиХ бољи третман имају мигранти у Бихаћу, који имају бесплатну редовну храну, медицинске услуге, лијекове, струју, воду, загријане објекте, купатила", наводи се у саопштењу.

Из овог одбора истичу да формирање кантоналних влада најбоље показује како политичари у ФБиХ гладају на Србе.

"Владе Сарајевског и Унско-санског кантона су формирале лијеве социјалдемократске либералне странке, које за себе тврде да су мултиетничке и залажу се за примјену пописа из 1991. Да су толико жељне пописа из 1991. године, у тим владама би било барем по четири министра Србина, с обзиром на састав становништва 1991. године", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се напомиње да је у те двије новоформиране владе само један Србин - у Влади Кантона Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана