Лакетић: Потребна радна и финансијска дисциплина

Агенције
Лакетић: Потребна радна и финансијска дисциплина

Соколац - Новоименовани вршилац дужности директора предузећа “Шуме Републике Српске” Раденко Лакетић рекао је да ново руководство у наредном периоду треба да обезбиједи беспријекорну радну и финансијску дисциплину, те поручио да ће радници који не буду извршавали радне задатке добити отказе, преносе агенције.

Наводећи да је усвојен план пословања за 2013. годину, Лакетић каже да је ове године планирано да буде посјечено 1.800.000 метара кубних обловине.

Он је рекао да је планирано да шумско узгојне радове изводе радници “Шума Српске”, те подсјетио да ово предузеће тренутно запошљава око 4.500 радника.

Лакетић је подсјетио да је ово предузеће прошлу годину завршило са губитком од 4.141.371 КМ, те да је негативно пословало девет организационих јединица.

Он истиче да су највеће губитке остварила шумска газдинства “Јахорина” са Пала од 1,9 милиона КМ, “Бирач” из Власенице од 1,6 милиона КМ, те “Оштрељ” из Дринића од 1,4 милиона КМ.

Надзорни одбор “Шума Српске” 1. априла прихватио је мандате које су Влади на располагање ставили чланови управе овог предузећа и за вршиоца дужности генералног директора именовао Раденка Лакетића.

Лакетић је у уторак, 2. априла, преузео дужност од Јакова Галића.

За вршиоца дужности извршног директора за комерцијалне послове именован је Зоран Стојичић, за вршиоца дужности извршног директора за финансије именован је Милан Шиповац, за вршиоца дужности извршног директора за производњу Славиша Опачић, за вршиоца дужности извршног директора за правне послове Војислав Марић и за вршиоца дужности извршног директора за план Борислав Лазић.

Надзорни одбор “Шума Републике Српске” утврдио је оквир за дефинисање плана за санацију стања у том предузећу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана