Комарицa: Сачувати вјеру у истину

Д. К.
Комарицa: Сачувати вјеру у истину

Бањалука - Ако смо истински кршћани, онда се очекује од нас да доиста непоколебљиво вјерујемо у једну од највећих истина кршћанске вјере - а то је да је Син Божији постао човјеком, и да је ради нас људи и нашег вјечног спасења умро и ускрснуо.

Поручио је то јуче бањалучки бискуп Фрањо Комарица поводом предстојећег Ускрса, који се ове године по Грегоријанском календару обиљежава 20. априла, када ће и православни хришћани прославити Васкрс. Том приликом Комарица је свим вјерницима католичке и православне вјероисповијести честитао овај, један од највећих празника, Ускрс и Васкрс.

- Истински кршћанин свједочи својим понашањем своју вјеру у Криста, као побједника над смрћу и ослободитеља из свих нељудских робовања и подјармљивања, као онога који поново враћа сваком човјеку свијест о његовом властитом достојанству - рекао је бискуп Комарица.

Он је поручио да је присутност васкрслог Христа у земљи и свијету једини темељ способан да носи вјеру и омогући испуњен и плодан живот.

- Исправно вјерујемо у Кристово ускрснуће и у вјечни, сретни живот само онда ако исправно вјерујемо у вриједности властитог живота и у вриједности живота свих људи и ако то свједочимо својим ријечима и дјелима - нагласио је Комарица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана