Јахорина у врху свјетских скијалишта

Приредила: Анита Јанковић-Речевић
Јахорина у врху свјетских скијалишта

Јахорина - Прослављени италијански скијаш Алберто Томба оцијенио је јуче да се Олимпијски центар "Јахорина" сврстао у сам врх најбољих ски-дестинација у Европи и свијету.

- Веома сам срећан што сам на олимпијској планини Јахорини и одлично је бити дио ове групе која окупља пријатеље Јахорине и љубитеље скијања. Дочекала ме предивна и пријатељска атмосфера, а ово скијалиште је на истом нивоу као и неки од најбољих европских и свјетских ски-центара - рекао је јуче Томба на конференцији за новинаре на Јахорини.

Он је изразио задовољство што му је указана част да сутра отвори "Трку познатих пријатеља Јахорине", након чега ће разговарати са обожаваоцима и љубитељима скијања.

Према његовим ријечима, то је диван догађај који га подсјећа на Зимске олимпијске игре у Сарајеву 1984. године, али и на дане када је почињао богату скијашку каријеру и када је упознао великог југословенског скијаша Бојана Крижаја. Крижај је истакао да Јахорина увијек код њега буди лијепе емоције.

- Подржавам правац којим је кренуо Олимпијски центар. Може се очекивати да ова дестинација доживи ренесансу, ако буде настављено са улагањима, и да успјешно парира највећим свјетским скијалиштима - поручио је Крижај и захвалио свима који су допринијели да Јахорина врати олимпијски сјај.

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић истакао је да је за организовање "Трке познатих пријатеља Јахорине" заслужан тимски рад Олимпијског центра, Туристичке организације Источно Сарајево, Удружења хотелијера Јахорине, уз подршку кабинета предсједника Републике Српске Милорада Додика и пријатеља пројекта.

- Радујем се што је Јахорина већ у првој фази своје ревитализације доживјела велики резултат који нико није очекивао. Круна сезоне управо је трка познатих пријатеља која је још један доказ да се Јахорина вратила на мапу европских ски-центара. Највећу захвалност дугујемо предсједнику РС Милораду Додику за његову несебичну подршку Јахорини - нагласио је Љевнаић и додао да Јахорина дугује велику захвалност Томби и Крижају на подршци и исказаном пријатељству.

Љевнаић је навео да је ове сезоне на Јахорини било више од 165.000 скијаша.

Директор Туристичке организације Источно Сарајево Игор Тошић истакао је значај оваквих пројеката за побољшање туризма на простору Јахорине и Источног Сарајева.

Томба

Планирано је да се Томба у суботу од 14 часова састане са предсједником РС Милорадом Додиком. Томба ће боравак на Јахорини искористити за дружење са обожаваоцима, а посјетиће и дјецу у вртићу "Пољице". Дружење са Томбом предвиђено је у ресторану "Колиба-Термаг" од 20.00 до 20.30 часова.

Учесници трке

"Трка познатих љубитеља Јахорине" биће сутра на стази Пољице од 17 часова и окупиће истинске заљубљенике у скијање. Учешће су, осим Томбе који је заштитно лице ове трке, и Крижаја, потврдиле бројне јавне личности, међу којима су Жана Новаковић, Франо Ласић, Звонимир Ђукић, Синиша Михајловић, Горан Ђоковић, Марко Кусмук, Ана Станић, Мирослав Тањга, Весели Јевросимовић, Михајло Пјановић, Огњен Короман и многи други. Планирано је да параолимпијци Јовица Горета и Фахрудин Ћатовић буду предвозачи ревијалног спуста у формацији у којем ће учествовати чланови ски-школе "Термаг".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана