Исплата накнада за одликоване борце у наредна два дана

Срна
Исплата накнада за одликоване борце у наредна два дана

Бањалука - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић очекује да ће до краја јануара бити исплаћене накнаде за одликоване борце.

Располажем информацијом из Министарства финансија Републике Српске да је ово стављено у приоритет исплате сходно приливу новчаних средстава у буџет Српске", рекао је Савановић данас новинарима у Бањалуци.

Савановић каже да ће ресорно министарство, кроз мјере Економске политике Владе Републике Српске за ову годину које је усвојила Народна скупштина Републике Српске, настојати да у Српској оживи производњу и подигне је на виши ниво, а борачка популација ће имати приоритет у запошљавању.

Када је ријеч о хапшењу осумњичених лица српске националности за почињене ратне злочине, Савановић је рекао да ресорно министарство тражи начин како да помогне тим људима.

"У вези са овим питањем постоји добра воља код свих институција Републике Српске, али тражимо начина за њихову правну заштиту, те  материјално збрињавање њихових породица колико је то могуће", истакао је Савановић.  

Савановић је рекао да је упознат о проблему одрживости Дома пензионера Бањалука.

"Мислим да претходни менаџмент Дома пензионера Бањалука није био одговоран и да је својим нечињењем довео до ове ситуације. Нови менаџмент Дома пензионера на челу са Ђуром Црномарковићем покушава нешто, али су дубиозе велике да би то за кратко вријеме дало резултате", рекао је Савановић.

Он истиче да је Дом пензионера у Требињу очит примјер одрживости.

"Нема ниједног разлога да уз одговоран менаџмент и домаћинско понашање Дом пензионера у Бањалуци не буде самоодржив и да функционише на економским основама", закључио је Савановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана