Драгичевић писао свим странкама у РС

Глас Српске
Драгичевић писао свим странкама у РС

Бањалука - “Свим политичким партијама и релевантним институцијама и факторима ове државе послао сам допис”, рекао је Давор Драгичевић, отац трагично настрадалог Бањалучанина Давида на 170. окупљању групе “Правда за Давида” на Тргу Крајине у Бањалуци.

Драгичевић је окупљеним грађанима прочитао писмо које је послао политичким партијама.

“Ја, Давор Драгичевић, отац мученог и на најсвирепији начин убијеног младића, момка, дјетета од 21 годину Давида Драгичевића, грађанина града Бањалуке, републике Српске, Босне и Херцеговине, мога сина и моје душе, овом приликом вам се обраћам са сљедећим упитом:

Као што и сами знате група 'Правда за Давида' и ја се дуже од 6 мјесеци боримо за само једну ствар - да сазнамо истину о организованом убиству мог сина. У складу с тим желимо да се смрт мог сина санкционише у складу са Законом и да они који су одговорни за убиство и заташкавање убиства буду доведени пред лице правде. Сви ми који размишљамо својом главом и здравом логиком, знамо и сигурни смо да су појединци из званичних институција Републике Српске починили кривична дјела учествујући разноразним облицима прикривања убиства Давида Драгичевића. Стога желимо гаранцију да ће након избора, а давор Драгичевић каже да неће бити избора не буду ли сви приведени, коров институција бити послан на сметљиште историје и да ћемо сви ми, обични грађани у нашој земљи моћи да наставимо са свакодневним животима”, навео је Давор Драгичевић у писму и додао:

“То се може десити само, и само ако дођемо до истине и правде за мог Давида, за сву дивну дјецу. Стога, питање које вам упућујемо гласи: 'Да ли сте спремни да изађете на Трг Крајине, односно Трг Давида Драгичевића, станете иза мене и групе Правда за Давида и останете ту све док не сазнамо истину и правду у случају бруталног Давидовог убиства?'. И нама је потребна подршка како бисмо ове ствари довели до краја”.

Драгичевић је у писму даље навео да “то могу учинити само заједно, односно окупљањем свих здравих друштвених снага и безрезервном борбом за истину и правду”.

“Група 'Правда за Давида' ће два мјесеца након великих јулских протеста јавно изићи са саопштењем ко је вјера, а ко је невјера. У овој нашој земљи правда за Давида је правда за сву нашу земљу”, рекао је Драгичевић и додао да је писмо прослијеђено свим странкама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана