Dobrobit djece na prvom mjestu

S. M.
Dobrobit djece na prvom mjestu

Banjaluka - Mi imamo pravo da živimo, dišemo, prirodi da se divimo, učimo, čitamo i pišemo.

Ovo je poruka, koju su juče uputili mališani vrtića "Princeza Katarina Karađorđević" iz Laktaša na centralnoj manifestaciji obilježavanja Dječije nedjelje u Banjaluci. Manifestacija je održana pod sloganom "Srećna djeca - srećni ljudi", a đacima koji su napisali najbolje literarne radove nagrade je uručila predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović. Ona je istakla da je dobro funkcionisanje porodice veoma važno za odrastanje djece.

- Ovom manifestacijom ozvaničili smo saradnju između nekoliko ministarstava, a sve u funkciji dobrobiti djece - istakla je Cvijanovićeva.

Ministar porodice, omladine i sporta RS Jasmina Davidović rekla je da je nagrađeno 12 radova raspoređenih u četiri kategorije.

- Osvojio sam prvu nagradu za literarni rad na temu "Svako dijete srećna lica čuva jedna porodica" - rekao je učenik devetog razreda iz Dvorova Stefan Rankić.

Savjet učenika Srednjoškolskog centra "Petar Kočić" u Šipovu je u saradnji sa bibliotekom organizovao druženje osnovaca i srednjoškolaca, s ciljem popularisanja knjige. Maskirani mališani prodefilovali su ulicama Rogatice i Bijeljine, a crtežima i recitacijama Dječija nedjelja obilježena je i u Prijedoru, Modriči, Foči i Srebrenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana