Данас креће највећа потрага на води икада организована у БиХ

N1
Данас креће највећа потрага на води икада организована у БиХ

Сарајево - Већ седам дана траје потрага за Алдином Мулићем који је протекле седмице пао у Миљацку. Породица, пријатељи, те припадници Федералне управе Цивилне заштите и осталих спасилачких служби свакодневно су на терену трагајући за Алдином.

Начелник Општине Центар Неџад Ајнаџић састао се са директором ФУЦЗ Фахрудином Солаком и понудио помоћ ове локалне заједнице у потрази за младићем.

Солак је истакао да се у сриједу 20. децембра организује акција у којој ће учествовати око 800 људи и који ће прегледати терен од Долац Малте до Добоја.

„Вода се повукла и сутра крећемо у велику акцију. Јавља нам се велики број људи и волонтера, али и спасилачких служби из Федерације и Републике Српске. Сутра на терену очекујемо више од 800 људи и то ће бити највећа потрага на води икада организована у Босни и Херцеговини“, истакао је Солак.

Ајнаџић је изразио наду да ће Алдин бити пронађен.

„Желимо и ради Алдина и ради породице да га пронађу. Ми смо на располагању за све што треба. Сутра ћемо за спасиоце и волонтере обезбиједити храну и сокове. Надам се да ће Алдин бити пронађен“, казао је начелник Ајнаџић.

Да подсјетимо, двојица младића, Ирхан Фочо (24) и Алдин Мулић (28), нестали су у набујалој Миљацки у ноћи између уторка и сриједе прошле седмице. Тијело Ирхана Фоче нађено је у Босни код Високог, а за тијелом Алдина Мулића се још трага.

(Н1)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана