Чубриловић: Прворазредни национални значај Енциклопедије Српске

Срна
Чубриловић: Прворазредни национални значај Енциклопедије Српске

Бањалука - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је данас у разговору са предсједником Академије наука и умјетности Републике Српске /АНУРС/ Рајком Кузмановићем да је први том Енциклопедије Републике Српске документ од прворазредног националног значаја.

Чубриловић је захвалио Кузмановићу, који му је уручио први том, на преданом и професионалном раду приликом припреме и објављивања овог дјела од општег националног значаја, саопштено је Народне скупштине Републике Српске.


"Енциклопедија Републике Српске јесте један од најзначајнијих пројеката за Републику Српску и њене грађане, који ће остати као трајни документ и незаобилазан извор за све будуће енциклопедијске књиге, научне и стручне радове, чија тема ће бити везана за Републику Српску и БиХ", рекао је Чубриловић.

Он је изразио захвалност уређивачком одбору, редакцији, сарадницима и свима који су дали допринос припреми и објављивању првог тома.

"Наши савременици нису у потпуности ни свјесни вриједности и уложеног рада на припреми Енциклопедије Републике Српске која је документ од прворазредног националног значаја, чије ће постојање више цијенити будуће генерације, истраживачи и научни радници", истакао је Чубриловић.

Он је рекао да ће Народна скупштина, која је прије десет година донијела Закон о Енциклопедији Републике Српске, у складу са могућностима пружити помоћ у припреми и штампању другог тома Енциклопедије.

Кузмановић је истакао да је АНУРС, као носилац израде Енциклопедије, заједно са стручним сарадницима уложио огромне напоре да први том припреми у складу са највишим стандардима обраде појмова, одредница и релевантних података енциклопедијског значаја.

Он је истакао да је Енциклопедија најзначајнији, најопсежнији и најзахтјевнији пројекат у досадашњем постојању Академије наука и умјетности Републике Српске. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана