Црногорци помажу санацију спомен-подручја на Тјентишту

Срна
Црногорци помажу санацију спомен-подручја на Тјентишту

Подгорица - Делегација Националног парка "Сутјеска" на Тјентишту разговарала је у Подгорици са представницима СУБНОР-а и Владе Црне Горе, која је одлучила да помогне санацију споменика Битке на Сутјесци.

Из Владе Црне Горе су поручили да ће накнадно бити саопштен износ средстава за санацију овог спомен-комплекса у Националном парку "Сутјеска", који је угрозило клизиште.

Чланови СУБНОР-а Никшића и Пиве, као и ученици Седмог разреда из Плужина, такође, су помогли санацију са прикупљених 405 евра.

"Када смо видјели клизиште које пријети костурници и споменику осјетили смо обавезу да реагујемо и прикупимо новца онолико колико смо у могућности. То је наш дуг према борцима", рекао је предсједник никшићког СУБНОР-а Радислав Станишић.

Пошто никшићки комунисти и даље његују култ "Штафете младости", договорили су се са директором Националног парка "Сутјеска" Дејаном Павловићем да ове године штафета на путу из Никшића до "Куће цвијећа" у Београду сврати и на Тјентиште и ту преноћи.

Из Националног парка "Сутјеска" саопштили су да су поносни што је Сутјеска у срцима антифашиста широм свијета, а посебно из бивших република СФРЈ које су дале огромне жртве за слободу својих народа.

До обиљежавања 75 година Битке на Сутјесци средином јуна, кажу у Националном парку "Сутјеска" клизиште испод споменика борцима погинулим 1943. биће санирано захваљујући помоћи из свих бивших југословенских република, међу којима и Црне Горе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана