Чари јадранске обале упознаће 1.800 малишана

Срна
Чари јадранске обале упознаће 1.800 малишана

Бијељина - Јавни фонд за дјечију заштиту РС започео је реализацију пројекта “Социјализација дјеце” током које ће 1.800 дјеце из социјално осјетљивих категорија бесплатно љетовати на јадранској обали.

Из Фонда је најављено да ће, захваљујући разумијевању и подршци Владе РС, 1.800 дјеце из свих локалних заједница боравити на мору у 14 смјена од 20. маја до 21. септембра.

У првој смјени са 139 учесника у Бечиће су допутовала дјеца предшколског узраста из Зворника, Бијељине, Бањалуке, Источног Сарајева, Гацка и Невесиња, а у одмаралишту их је дочекао директор Јавног фонда за дјечију заштиту Недељко Јовић са сарадницима.

- Ово је веома значајан пројекат који наша установа реализује у континуитету од 2002. године, а значајан је, прије свега, за дјецу, будући да највећи проценат њих први пут борави на мору управо посредством овог пројекта - навео је Јовић.

Пројекат “Социјализације дјеце РС” реализује се на основу Закона о дјечијој заштити, с циљем задовољавања развојних потреба дјеце, развијању осјећања емпатије, припадности вршњачкој групи и афирмације дјечијих потенцијала.

Кроз овај пројекат је у претходним годинама на јадранској обали љетовало више од 23.000 дјеце из осјетљивих категорија из свих општина Српске. Категорије дјеце која континуирано учествују у пројекту су дјеца из социјално угрожених породица - корисника права из социјалне и дјечије заштите, дјеца из вишечланих породица, из породица борачке популације, дјеца са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, као и посебно надарена дјеца и талентовани спортисти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана