Борба за дјечаково око наставља се у Београду

А. Ј. Р.
Борба за дјечаково око наставља се у Београду

Бањалука - Једанаестогодишњак Ф. М. из Бањалуке који је задобио тешку повреду ока усљед експлозије петарде у стакленој боци у понедјељак ће бити премјештен у Београд на даље лијечење.

Истакли су ово у Универзитетском клиничком центру РС и додали да је здравствено стање пацијента стабилно, али да су све даље прогнозе у вези са очувањем функције вида на повријеђеном оку пацијента неизвјесне.

Тешку повреду ока дјечак је задобио у несрећи која се десила у сриједу увече у близини бањалучке Музичке школе, када је седам ученика шестог разреда Основне школе „Иво Андрић“ палило петарде. Како би игру учинили занимљивијом радознали основци су петарду убацили у стаклену боцу која се приликом експлозије распрсла, а комади стакла су погодили једног од дјечака  у главу.

Како би предстојећи празници протекли безбједно, без употребе ватреног оружја и пиротехничких средстава, Министарство унутрашњих послова РС спроводи акцију „Петарде нису играчке“.

Из МУП-а Српске апелују да родитељи упознају дјецу о посљедицама које могу настати усљед употребе пиротехнике.

Припадници Полицијске управе Бањалука од 12. до 14. децембра већ су одржали предавања под називом „Не дозволите да се смијех претвори у крик“ за ученике у три бањалучке основне школе. У МУП-у су додали да ће са надлежним општинским инспекцијама појачати контролу продавница које имају законско овлашћење да продају пиротехничка средства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана