Бањалука у ритму дјечије пјесме

Свјетлана Ђуричић
Бањалука у ритму дјечије пјесме

Бањалука - На Ђурђевданском фестивалу дјечије пјесме 2018, који ће се вечерас по 25. пут одржати у дворани “Борик” у Бањалуци, представиће се 23 учесника са 16 композиција, а поводом овог великог јубилеја “Поште Српске” су јуче промовисале пригодну поштанску марку.

Директорица “Пошта Српске” Јасминка Кривокућа уручила је уреднику Ђурђевданског фестивала Драгољубу Сладојевићу пригодно издање поштанске марке. Ово предузеће јубилеј фестивала обиљежило је ванредним издањем поштанске марке у 10.000 примјерака у апоену од 0,90 КМ. За изглед марке били су задужени дизајнери РТРС-а Огњен Радумило и Љубиша Бајић.

- Ова поштанска марка ће путовати на писмима широм свијета и послаће свијету поруку да РС има своје музичке манифестације, своје историјске и спортске догађаје, тако да ово остаје трајни запис - казала је Кривокућа.

Сладојевић је рекао да су аудиције за фестивал одржане у шест градова РС.

- Пјесме су дивне и могу да кажем да ће ово бити један од најквалитетнијих фестивала до сада - нагласио је Сладојевић.

Водитељ програма Ђурђевданског фестивала 2018. биће популарни Миња Субота, који је и члан жирија.

- Припала ми је част да водим 25. Ђурђевдански фестивал, Ово није само 25. фестивал, већ прави празник. То је 25 година дивних песама. Већ само учествовање на фестивалу је победа, а то могу само најбољи - рекао је Субота.

Портпаролка компаније “м:тел” Јелена Максимовић пожељела је срећу свим учесницима фестивала.

- Славити 25. рођендан није мала ствар, а вјерујем да ће дворана “Борик” бити пуна - додала је Максимовићева.

Представљен је и нови изглед сајта Ђурђевданског фестивала, за који је заслужан Дарко Самарџић, који је рекао да је желио да манифестацији за јубилеј поклони нови визуелни идентитет. За учеснике Ђурђевданског фестивала 2018. пријем у Градској управи Бањалука јуче је организовао градоначелник Игор Радојичић.

Улазнице

Учесници фестивала долазе из БиХ, Русије, Италије, Бугарске, Србије, Словеније, Хрватске, Македоније и Црне Горе. Цијена улазнице је једна марка, а сав приход од продаје улазница намијењен је за једну од дјечјих установа у РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана