Партнери окрећу леђа СДС-у због лажних обећања

Бране Радуловић
Партнери окрећу леђа СДС-у због лажних обећања

Прњавор - Редовна осма сједница Скупштине општине Прњавор, која је одржана данас, потврдила је да се “топи” досадашња скупштинска већина.

Основан је нови Клуб одборника под називом “Седам плус”, у коме су по два одборника ПДП-а Брано Жунић и Родољуб Красић и ДП-а Миро Шикарац и Игор Сувајац, одборници Покрета за Прњавор Миодраг Марјановић, националних мањина Бранко Декет и СРС “Војислав Шешељ” Милорад Кондић. Они су до сада припадали скупштинској већини, у којој је било 22 одборника, односно сви осим седам из СНСД-а.

- Основали смо овај клуб с намјером да рад Скупштине коначно буде озбиљан. Уз то, неопходно је да водећа странка СДС почне да испуњава све оно што нам је обећано на плану кадровске расподјеле. Било је довољно времена, рокови су истекли 15. марта, па смо принуђени да формирањем новог клуба наведемо СДС на размишљање о потреби поштовања договорених ствари - каже члан новог клуба Миро Шикарац.

За првог предсједавајућег Клуба именован је Игор Сувајац, који истиче да им није намјера да производе кризу у локалном парламенту, него да их СДС почне озбиљније схватати. Он је истакао да не искључују могућност да изађу из садашње већине “када је у питању одлучивање о појединим темама”.

С додатним проблемима СДС, која има девет одборника у Скупштини, суочава се и због “другачијег мишљења” њиховог одборника Бранка Шиканића, који је и у петак указао на неке пропусте у припреми и вођењу сједнице. Одржао је лекцију свом страначком колеги Борки Лукановићу, предсједнику Скупштине и секретару Скупштине Војиславки Гатарић, указујући на “често кршење Пословника Скупштине”.

- Не можете се тако понашати. Треба да исправно радите, а не само да примате плату - поручио им је Шиканић.

Узаврела међустраначка, односно политичка ситуација могла би у скорије вријеме да угрози функционисање досадашње већине, у којој је било 22, од 29 одборника. СДС-у за сада су вјерни само тројица чланова “Клуба Куба”, у коме су двојица социјалиста Ранко Вукајловић и Савко Тубак и одборник ДНС-а Боре Митрић, али Тубак каже да се ни они нису “заклели СДС-у на доживотну вјерност”. СДС са њима има тек 12 од неопходних 15 гласова за скупштинску већину.

Реприза

И претходни сазив Скупштине општине у Прњавору, који је чинио 31 одборник, бавио се током цијелог мандата најчешће смјенама скупштинских функционера, па ће остати забиљежено да је звање предсједника Скупштине имало чак шест одборника.

 

                       

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана