Козара идеална дестинација за одмор и рекреацију

С. Т.
Козара идеална дестинација за одмор и рекреацију

Приједор - Козара има врхунске туристичке капацитете и свако може да нађе интересантне садржаје, поручено је јуче на отварању манифестације "Дани зиме на Козари".

Министар управе и локалне самоуправе РС Лејла Решић рекла је да девето издање манифестације свједочи да она јача и да је постала традиционална.

- То говори о љепоти наше Козаре и зато позивам све да је посјете и увјере се у то - рекла је Решићева и додала да се на Козару долази и када нису "Дани зиме", али да је ова манифестација за све поткозарске градове нешто посебно.

Градоначелник Приједора Марко Павић истакао је да је заједнички циљ да Козару начине брендом који ће бити познат и у свијету.

- На томе се доста ради - градимо путеве према Козари, спроводимо заједничке пројекте општина и градова и као регија учествујемо са Хрватском у пројектима прекограничне сарадње. Желимо да Козара постане дестинација за одмор, рекреацију, скијање, али не смијемо заборавити ни њену историју - рекао је Павић.

Директор Туристичке организације Приједора Амира Ганић рекла је да је у гастро такмичењима која су организована у оквиру манифестације "Дани зиме на Козари" учествовало 19, а у спортским 11 екипа. Чланови планинарског одреда "Ведета" из Српца припремили су најукуснији котлић, док је најуспјешнија у спортским дисциплинама била екипа из Новог Града. За најбоље су обезбијеђене и новчане награде.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана