Инвалид Стевo Брканaц преживљава са 100 КМ мјесечно

А. Ј. Р
Инвалид Стевo Брканaц преживљава са 100 КМ мјесечно

Бањалука - Колико судбина може бити тешка на својој кожи је осјетио инвалид Стево Брканац (61) из Жеравице код Градишке који живи у трошној кући без купатила, електричне енергије и воде, али, нажалост то није његова највећа брига.

Он преживљава са свега 100 КМ мјесечно, што је недовољно за храну, лијекове и режије. Живот му се претворио у пакао прије неколико година када је доживио мождани удар, и када му је десна рука остала паралисана због чега не може да ради.

- Имам 20 марака инвалидске пензије и 80 КМ социјалне помоћи. Приоритет су ми лијекови, а за остало шта остане - прича Брканац којем најтеже пада то што не може да ради.

Док је био здрав зарађивао је обављајући сезонске послове.

- Избјегао сам из Пакраца, а кућу у којој станујем већ десетак година уступио ми је један хуман човјек. Иако сам радио 14 година у једном предузећу, Хрватска одбија да ми исплаћује пензију - жали се Брканац, који има и дванаестогодишњу кћерку, али због немаштине није у могућности да је издржава.

Грађани великог срца који су у могућности да помогну донацијама у виду хране, средстава за хигијену, лијекова или новца за прикључивање струје и воде могу се обратити бањалучкој фондацији "Хумана Српска", која је покренула акцију за помоћ Стеви Брканцу.

- Помоћ можете предати у канцеларији фондације у улици Скрендера Куленовића 61 или у Жутим зградама на Петрићевцу. Доступни смо и на број телефона 066/444-727 - рекли су у фондацији и истакли да сви који желе помоћи овом човјеку, новац могу уплатити на рачун у НЛБ банци 5620998136875370 уз назнаку за Стеву Брканца. Инструкције за уплате из иностранства као и донације путем "пејпала" и платних картица можете пронаћи на веб сајту фондације њњњ.хуманасрпска.орг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана