Raste štednja u Novoj banci

M. Č.
Raste štednja u Novoj banci

Banjaluka - Nova banka Banjaluka objavila je da i ove godine bilježi rast štednje i depozita, navodeći da su ukupni depoziti na kraju prvog polugodišta dostigli 1,131 milijardu KM, što je za 5,32 odsto više u odnosu na kraj 2013. godine.

- Zahvaljujući dobroj ponudi štednih proizvoda i marketinškoj kampanji "Život u plusu" štednja i depoziti građana su u 2014. godini nastavili trend rasta. U prvih šest mjeseci oročeno je novih 129,3 miliona KM, od čega se 62,4 miliona odnose na portfelj stanovništva, koji je porastao za 12,3 odsto - istakli su u Novoj banci i dodali da su štediše iskazale posebno interesovanje za rentnu štednju, koja je naročito tražena zbog mogućnosti raspolaganja kamatom unaprijed ili tokom trajanja perioda oročenja.

Iz ove banke su najavili da će i ove godine Svjetski dan štednje, 31. oktobar, obilježiti u duhu društveno odgovornog poslovanja.

- Želimo da doprinesemo stvaranju i očuvanju sigurnog i podsticajnog okruženja za one koji na samom početku svog života trebaju našu pomoć. U skladu sa dugogodišnjom praksom, Nova banka će Dječijem domu "Rada Vranješević" i Centru "Zaštiti me" u Banjaluci uručiti po 2.500 KM. Osnovnoj školi "Desanka Maksimović" iz Ribnika, koja je najzapadnija škola u RS, doniraćemo šest računara i projektor koji će se koristiti u izvođenju nastave - istakli su u Novoj banci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana