Bjelorusija otvara vrata firmama iz RS

M. Mi.
Bjelorusija otvara vrata firmama iz RS

Banjaluka - Protokolom o saradnji "Elektroprivrede RS" i kompanije GPO "Belenergo" iz Bjelorusije predviđeno je formiranje komiteta, koji će definisati saradnju ova dva preduzeća.

Protokol su juče u Banjaluci potpisali generalni direktori "Elektroprivrede" Željko Kovačević i "Belenerga" Evgenij Olegovič Voronov.

- RS su potrebna njihova iskustva u razvoju energetskog sektora. Formiraćemo komitet u čijem sastavu će biti predstavnici dvije vlade i elektroprivreda i oni će predložiti modele saradnje - pojasnio je Kovačević.

Voronov je naveo da u Bjelorusiji postoji trgovinski prostor za sva preduzeća iz RS koja se bave proizvodnjom elektroenergetske opreme i da samim tim mogu učestvovati na tenderima u ovoj zemlji. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić koji je rekao da je otvorena nova stranica saradnje dvije elektroprivrede. Delegaciju GPO "Belenergo" primio je juče i predsjednik RS Milorad Dodik koji je pozdravio potpisivanje protokola o saradnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana