Камере нису снимиле убиство Миловановића

nezavisne.com
Камере нису снимиле убиство Миловановића
Камере нису снимиле убиство Миловановића

Бањалука - На снимцима с камера видео-надзора у пекари "Марчело" који су данас приказани у бањалучком Окружном суду нису уочени никакви физички нити вербални сукоби између Горана Билчара (27) из Лакташа и убијеног Бојана Миловановића (29) из Козарске Дубице, као ни међу друштвима у којима су били.

Билчара терете за убиство Миловановића 16. октобра прошле године након што га је у тучи убо шрафцигером у главу у бањалучкој Улици Николе Пашића, а због учествовања у тучи оптужени су Бањалучанин Марко Михајловић (27), Билчарев пријатељ, као и Дубичани Ђорђе Боровчанин (25)  и Ђорђе Ђенадија (21), који су били са убијеним.

Свједок Јадранко Пилиповић потврдио је да на кући у поменутој улици има неколико камера и да једна често не ради, те да је све снимке с видео-надзора, када се десило убиство, на стику предао полицији.

Тужилац Саша Лаботић презентовао је неколико снимака, а тишину у судници приликом приказивања снимака прекидали су јецаји Миловановићеве мајке Славице, која је гледајући посљедње снимке сина једница тихо нарицала: "Љубави моја једина."

На снимцима из пекаре види се долазак Миловановића и још четворице пријатеља, међу којима су Ђенедија и  Боровчанин, са ФИАТ-ом. Наручили су храну и стали за централни сто. Видно расположени јели су и причали с три дјевојке. Затим су дошли Билчар и Михајловић у друштву Владе Новаковића и сјели у близини. Ђенедија је након јела узео нож са стола, обрисао га и ставио у унутрашњи џеп јакне. Са спољашњих камера види се да су младићи из Дубице по изласку неколико пута ФИАТ-ом прошли крај пекаре, а то се десило и када су Билчар и Михајловић изашли и сјели у Билчарев БМЊ.

ФИАТ их је заобишао, а потом се види како БМЊ брзо креће за ФИАТ-ом. Међутим, није приказана туча, нити убиство које се десило недалеко од пекаре, код парка Купусиште, јер надзорна камера са ове локације није радила, већ се само на једној камери види како двојица младића трче, а за њима трчи Михајловић.

Такође, након убиства види се како се  Михајловић и Билчар враћају до пекаре и зову Новаковића, који је био ту са дјевојком, а он је сјео у ауто тек након што му је Билчар из гепека извадио торбу и убацио  у пекару.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана