Stipendije nagrada i motiv za dobre đake

J. P.
Stipendije nagrada i motiv za dobre đake

Banjaluka - Stipendije nam mnogo znače, jer su nagrada za sav uloženi trud i odlične uspjehe u školi, ali i podsticaj da nastavimo vrijedno da učimo.

Ovo je bila gotovo jedinstvena poruka banjalučkih srednjoškolaca kojima je odlazeći gradonačelnik Slobodan Gavranović u petak uručio rješenja o stipendiranju za školsku 2016/17. godinu.

Stipendista Aleksa Račić, koji pohađa drugi razred Gimnazije, kaže da mu je drago što je gradu stalo do obrazovanja njegove omladine.

- Iznos od 80 KM možda ne može pokriti moje troškove, ali me podstiče da nastavim da učim i napredujem. Stipendiju vidim kao vrstu stimulansa. Tek sam drugi razred srednje škole pa nisam siguran koje zanimanje ću izabrati u budućnosti, ali želja mi je da napredujem i da se ostvarim na profesionalnom planu ovdje u našem gradu, a ne u inostranstvu - rekao je Račić.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović, koji je u petak uručio prvih 15 rješenja o stipendiranju, istakao je da će stipendiju po osnovu uspjeha u školi dobiti 639 učenika, po osnovu socijalnog statusa 553, a za deficitarna zanimanja 57 učenika

- Iz budžeta grada za stipendije srednjoškolcima biće izdvojeno 1.044.000 KM. Grad sa 80 KM mjesečno stipendira đake na osnovu uspjeha u školi i socijalnog statusa, a sa 160 KM one koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Naše opredjeljenje je da svima koji ispune uslove, dodijelimo stipendiju za obrazovanje i to i činimo - rekao je Gavranović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana