Стипендије награда и мотив за добре ђаке

Ј. П.
Стипендије награда и мотив за добре ђаке

Бањалука - Стипендије нам много значе, јер су награда за сав уложени труд и одличне успјехе у школи, али и подстицај да наставимо вриједно да учимо.

Ово је била готово јединствена порука бањалучких средњошколаца којима је одлазећи градоначелник Слободан Гаврановић у петак уручио рјешења о стипендирању за школску 2016/17. годину.

Стипендиста Алекса Рачић, који похађа други разред Гимназије, каже да му је драго што је граду стало до образовања његове омладине.

- Износ од 80 КМ можда не може покрити моје трошкове, али ме подстиче да наставим да учим и напредујем. Стипендију видим као врсту стимуланса. Тек сам други разред средње школе па нисам сигуран које занимање ћу изабрати у будућности, али жеља ми је да напредујем и да се остварим на професионалном плану овдје у нашем граду, а не у иностранству - рекао је Рачић.

Градоначелник Слободан Гаврановић, који је у петак уручио првих 15 рјешења о стипендирању, истакао је да ће стипендију по основу успјеха у школи добити 639 ученика, по основу социјалног статуса 553, а за дефицитарна занимања 57 ученика

- Из буџета града за стипендије средњошколцима биће издвојено 1.044.000 КМ. Град са 80 КМ мјесечно стипендира ђаке на основу успјеха у школи и социјалног статуса, а са 160 КМ оне који се образују за дефицитарна занимања. Наше опредјељење је да свима који испуне услове, додијелимо стипендију за образовање и то и чинимо - рекао је Гаврановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана