Sanacija klizišta na prigradskim područjima

V. P.
Sanacija klizišta na prigradskim područjima

Banjaluka - Gradska uprava planira da uskoro počne sanaciju četiri klizišta na prigradskim područjima, za čiju je namjenu ovogodišnjim budžetom predviđeno 150.000 KM.

- U toku je postupak izbora izvođača radova, a potom će uslijediti sanacija. Riječ je o klizištima na putnim pravcima Bočac - Agino Selo - Krmine - Tisovac, Goleši - Dedića Lokva - Kola, Pandže - Grujići - Pratnjice - Nišići - Jelićka crkva i na Krčmaricama kod kasarne - potvrdili su u Gradskoj upravi.

Od 2014. godine evidentirano je više od 200 klizišta i odrona zemlje na teritoriji grada.

- Jedan broj je saniran u prethodne dvije godine i riječ je uglavnom o klizištima na javim površinama i to prije svega na onim koji su oštetili ili prijetili da oštete javnu infrastrukturu - rekli su u Gradskoj upravi.

Istakli su da je u sanaciju oko četrdesetak klizišta do kraja 2015. godine u saradnji sa "Vodama Srpske" uloženo više od dva miliona KM.

- Među najvećim saniranim klizištima bilo je ono u ulici Veljka Mlađenovića i dva klizišta na putu za Ponir - naveli su u Gradskoj upravi i naglasili da je samo u ova tri klizišta uloženo oko 650.000 KM.

Dodali su da je jedno od većih klizišta koje je sanirano u proteklom periodu bilo ono u ulici Manjačkih ustanika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana