Санација клизишта на приградским подручјима

В. П.
Санација клизишта на приградским подручјима

Бањалука - Градска управа планира да ускоро почне санацију четири клизишта на приградским подручјима, за чију је намјену овогодишњим буџетом предвиђено 150.000 КМ.

- У току је поступак избора извођача радова, а потом ће услиједити санација. Ријеч је о клизиштима на путним правцима Бочац - Агино Село - Крмине - Тисовац, Голеши - Дедића Локва - Кола, Панџе - Грујићи - Пратњице - Нишићи - Јелићка црква и на Крчмарицама код касарне - потврдили су у Градској управи.

Од 2014. године евидентирано је више од 200 клизишта и одрона земље на територији града.

- Један број је саниран у претходне двије године и ријеч је углавном о клизиштима на јавим површинама и то прије свега на оним који су оштетили или пријетили да оштете јавну инфраструктуру - рекли су у Градској управи.

Истакли су да је у санацију око четрдесетак клизишта до краја 2015. године у сарадњи са "Водама Српске" уложено више од два милиона КМ.

- Међу највећим санираним клизиштима било је оно у улици Вељка Млађеновића и два клизишта на путу за Понир - навели су у Градској управи и нагласили да је само у ова три клизишта уложено око 650.000 КМ.

Додали су да је једно од већих клизишта које је санирано у протеклом периоду било оно у улици Мањачких устаника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана