Na Petrićevcu uskoro novi vrtić i ambulanta

Jasmina Perišić
Na Petrićevcu uskoro novi vrtić i ambulanta

Banjaluka - Petrićevac bi uskoro trebalo da dobije novi višenamjenski objekat u kojem će biti ambulanta, vrtić i kancelarija mjesne zajednice. Planirano je i proširenje Osnovne škole "Miloš Crnjanski", kao i izgradnja spomen-obilježja borcima stradalim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i igrališta.

Inicijativu za izmjenu regulacionog plana Paprikovac - Petrićevac - zona B, još kao odbornik, prije tri godine podnio je novoizabrani predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, a gradski parlament je na posljednjoj sjednici prije ljetne pauze usvojio dokument koji će omogućiti izgradnju.

- Veliki broj stanovnika živi u tom dijelu grada i njihovi zahtjevi su u potpunosti opravdani. Novi višenamjenski objekat trebalo bi da bude izgrađen u neposrednoj blizini OŠ "Miloš Crnjanski". Tu će biti smješteni sadržaji koji će mještanima omogućiti bolje uslove života - rekao je Talić.

Dodao je da će u narednom periodu nastojati da prilikom pripreme budžeta za 2018. godinu grad ima­ u vidu i sredstva za ove namjene.

- Treba potražiti i pomoć donatora, kao i određenih fondova. Svi zajedno se moramo potruditi da kada smo već uspjeli da donesemo potreban planski dokumenat, on bude i realizovan u stvarnosti - kazao je Talić.

Predsjednik Svjeta mjesne zajednice Petrićevac Zoran Savanović izjavio je da će ovaj dio grada biti preporođen ukoliko dobije bar dio onog što je predvođeno regulacionim planom.

- Nova ambulanta, vrtić i prostorije mjesne zajednice su prijeko potrebni našem naselju. Na to čekamo godinama. Nemamo nijedan vrtić koji pripada Centru da predškolsko obrazovanje i vaspitanje. Baraka u kojoj su bile prostorije MZ odavno je srušena pa radimo u iznajmljenim prostorijama. O ambulanti, čiji je objekat u izuzetno lošem stanju, suvišno je i pričati. Medicinsko osoblje koje radi, u to sam ubijeđen, u najtežim uslovima na području grada, maksimalno profesionalno i susretljivo liječi pacijente - smatra Savanović.

Istakao je da će novim višenamjenskim objektom, kao i proširenjem škole, stanovnici tog dijela grada dobiti uslove života dostojne 21. vijeka.

Igralište

Zoran Savanović je rekao da mještani Petrićevca grade igralište za mališane ovog naselja.

- Sami prikupljamo sredstva za prateću opremu na igralištu. Jedan mještanin nam je poklonio zemljište u blizini žutih zgrada, tako da je to centralna lokacija koja će odgovarati svoj djeci - kazao je Savanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana