KUD Čajavec na Vidovdanskoj zabavi u Austriji

J. P.
KUD Čajavec na Vidovdanskoj zabavi u Austriji

Banjaluka - Kulturno-umjetničko društvo "Čajavec" oduševilo je proteklog vikenda Srbe u dijaspori, koji su članove ovog ansambla dva puta vraćali na bis na "Vidovdanskoj zabavi" u austrijskom gradu Gmunden.

- U Austriju smo išli na poziv KUD-a "Knez Lazar", koji je domaćin zabave. Predstavili smo se "Saborskim igrama iz stare Banjaluke", "Igrama iz Vrlike", "Igrama i pjesmama iz Pčinje" i "Šopskim igrama". Pored domaćina i naših članova učesnici programa bili su i KUD "Bosiljak" iz Velsa i KUD "Stevan Mokranjac" iz Beča. Bili su oduševljeni jer smo ih, kako su rekli, igrom i pjesmom vratili u zavičaj - rekao je direktor KUD-a "Čajavec" Hadži Momčilo Vesović.

Publika je uživala u dvočasovnom programu i prezentaciji srpskog kulturnog nasljeđa, a najviše pažnje izazvali su članovi reprezentativnog ansambla narodnih igara i pjesama i vokalni sastav "Šnale male"- ansambla "Čajavec".

Igre i pjesme iz Republike Srpske privukle su posebnu pažnju i izazvale oduševljenje publike.

- Moram da kažem da su zapažen nastup imali i članovi ovogodišnjeg evropskog prvaka srpskih KUD-ova u dijaspori "Stevana Mokranjca" iz Beča. Bilo je to zaista lijepo druženje, koje je potrajalo duboko u noć. Domaćini su nas prijatno iznenadili odličnom organizacijom, jer su nam pružili priliku da se upoznamo sa ljepotama Graca i Gmundena - ispričao je Vesović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana