Izmjenom autobuskih trasa do manjih gužvi

V. P.
Izmjenom autobuskih trasa do manjih gužvi

Banjaluka - Gradske vlasti pripremaju promjene u trasama kretanja autobusa koji dolaze u grad iz Gradiške, Srpca, Prijedora i Kotor Varoša kako bi bio riješen problem stvaranja saobraćajnih gužvi na autobuskom stajalištu kod Narodne skupštine RS.

Potvrdili su u Odjeljenja  za saobraćaj i puteve i dodali 

da bi novo rješenje trebalo da stupiti na snagu početkom jula.
- Izmjene trasa se odnose na autobuse iz Gradiške, Srpca i Prijedora, kojima će biti omogućeno da dođu do terminala Malta bez ulazaka u grad. Autobusima iz Kotor Varoša  biće omogućeno da preko Venecija mosta i Gundulićeve ulice dođu do ulice Olimpijskih pobjednika, zatim do zgrade Vlade RS, te desno do terminala Malta - naglašeno je u ovom  odjeljenju.

Istakli su da neće doći do promjena trase na prigradskim linijama te da će autobusi iz pravca Laktaša i Čelinca takođe i dalje saobraćati po postojećim trasama.

Napomenuli su da je nakon ukidanja terminala kod "Medicinske elektronike" i puštanja u funkciju novog na Malti, autobusima dozvoljeno da ulaze u grad  ulicama Mladena Stojanovića, i Kralja Petra Prvog Karađorđevića, te da je  ulaz i izlaz putnika na autobuskom stajalištu kod Narodne skupštine RS.

- Međutim, veliki broj polazaka, oko 500 dnevno, doveo je do stvaranja gužvi i do blokade i zagušenja saobraćaja  na ovoj lokaciji u centru grada - precizirali su u ovom odjeljenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana