Измјеном аутобуских траса до мањих гужви

В. П.
Измјеном аутобуских траса до мањих гужви

Бањалука - Градске власти припремају промјене у трасама кретања аутобуса који долазе у град из Градишке, Српца, Приједора и Котор Вароша како би био ријешен проблем стварања саобраћајних гужви на аутобуском стајалишту код Народне скупштине РС.

Потврдили су у Одјељења  за саобраћај и путеве и додали 

да би ново рјешење требало да ступити на снагу почетком јула.
- Измјене траса се односе на аутобусе из Градишке, Српца и Приједора, којима ће бити омогућено да дођу до терминала Малта без улазака у град. Аутобусима из Котор Вароша  биће омогућено да преко Венеција моста и Гундулићеве улице дођу до улице Олимпијских побједника, затим до зграде Владе РС, те десно до терминала Малта - наглашено је у овом  одјељењу.

Истакли су да неће доћи до промјена трасе на приградским линијама те да ће аутобуси из правца Лакташа и Челинца такође и даље саобраћати по постојећим трасама.

Напоменули су да је након укидања терминала код "Медицинске електронике" и пуштања у функцију новог на Малти, аутобусима дозвољено да улазе у град  улицама Младена Стојановића, и Краља Петра Првог Карађорђевића, те да је  улаз и излаз путника на аутобуском стајалишту код Народне скупштине РС.

- Међутим, велики број полазака, око 500 дневно, довео је до стварања гужви и до блокаде и загушења саобраћаја  на овој локацији у центру града - прецизирали су у овом одјељењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана