Vrapčići pjevali za hrabra srca

Jasmina Perišić
Vrapčići pjevali za hrabra srca

Banjaluka - Dječiji hor "Vrapčići" održao je tradicionalni humanitarni koncert "S ljubavlju hrabrim srcima", namijenjen izgradnji roditeljske kuće, za djecu oboljelu od malignih bolesti u Republici Srpskoj.

Scenografija i 80 mališana obučenih u bijelo odslikavali su  u utorak uveče u dvorani "Borik" zimsku idilu i plemenitost ovog koncerta. Praznična atmosfera, prenijela se na publiku pa su sa "Vrapčićima" pjevali i igrali kako klinci i klinceze tako i odrasli. Gosti koncerta, bili su: hor "Mali princ" iz Mrkonjić Grada, ali i mladi umjetnici Maša Ćoćkalo, Sara Spasojević i Lukijan Ivanović.

Umjetnički rukovodilac i osnivač "Vrapčića" Branislav - Bane Đaković, rekao je da svake godine svoje najveće koncerte priređuju u humanitarne svrhe, a zaradu od ulaznica poklanjaju onima kojima je pomoć najpotrebnija.

- Ove godine smo podržali akciju predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, u izgradnji roditeljske kuće za oboljelu djecu, i drago nam je što je i predsjednik došao na koncert. Publika je imala priliku da čuje ukupno 20 pjesama, sa dva posljednja albuma. Premijerno smo izveli i tri nove pjesme, i prikazali dva nova spota našeg hora - rekao je Đaković.

Dodao je da hor priprema deseti album koji će izaći naredne godine, kao i promotivnu turneju, po Srbiji i Hrvatskoj.

Mlada umjetnica Maša Ćoćkalo, rekla je da je ponosna što nastupa na humanitarnom koncertu sa "Vrapčićima".

- Jedva sam čekala da nastupim i da pomognemo bolesnoj djeci. Otpjevala sam pjesmu sa Đurđevdanskog festivala "Ne želim da odrastem" kompozitora Mladena Matovića koja se jako svidjela publici - rekla je Ćoćkalo.

Una Novaković koja je već sedam godina dio hora "Vrapčići" rekla je da su se mališani dugo spremali za ovaj koncert, i da su jedva čekali da nastupe.

- Dobro smo uvježbali sve numere. Naravno uz čika Banata nam je mnogo lakše kada pjevamo na velikoj sceni - rekla je Novakovićeva.

Koncertu je prisustvovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u pratnji svojih unučića

- Djeca nam uvijek razgale dušu. "Vrapčiće" treba uvijek podržavati a posebno u njihovoj  humanoj misiji - kazao je Dodik.

Ulaznice

Na humanitarnom koncertu "Vrapčića" prodate su 924 ulaznice a prihod od ulaznica koji je namijenjen izgradnji roditeljske kuće iznosi 2.772 KM.

- Hvala svima koji su se odazvali našoj akciji i proveli s nama veče u igri i pjesmi - rekao je Branislav - Bane Đaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana