Врапчићи пјевали за храбра срца

Јасмина Перишић
Врапчићи пјевали за храбра срца

Бањалука - Дјечији хор "Врапчићи" одржао је традиционални хуманитарни концерт "С љубављу храбрим срцима", намијењен изградњи родитељске куће, за дјецу обољелу од малигних болести у Републици Српској.

Сценографија и 80 малишана обучених у бијело одсликавали су  у уторак увече у дворани "Борик" зимску идилу и племенитост овог концерта. Празнична атмосфера, пренијела се на публику па су са "Врапчићима" пјевали и играли како клинци и клинцезе тако и одрасли. Гости концерта, били су: хор "Мали принц" из Мркоњић Града, али и млади умјетници Маша Ћоћкало, Сара Спасојевић и Лукијан Ивановић.

Умјетнички руководилац и оснивач "Врапчића" Бранислав - Бане Ђаковић, рекао је да сваке године своје највеће концерте приређују у хуманитарне сврхе, а зараду од улазница поклањају онима којима је помоћ најпотребнија.

- Ове године смо подржали акцију предсједника Републике Српске Милорада Додика, у изградњи родитељске куће за обољелу дјецу, и драго нам је што је и предсједник дошао на концерт. Публика је имала прилику да чује укупно 20 пјесама, са два посљедња албума. Премијерно смо извели и три нове пјесме, и приказали два нова спота нашег хора - рекао је Ђаковић.

Додао је да хор припрема десети албум који ће изаћи наредне године, као и промотивну турнеју, по Србији и Хрватској.

Млада умјетница Маша Ћоћкало, рекла је да је поносна што наступа на хуманитарном концерту са "Врапчићима".

- Једва сам чекала да наступим и да помогнемо болесној дјеци. Отпјевала сам пјесму са Ђурђевданског фестивала "Не желим да одрастем" композитора Младена Матовића која се јако свидјела публици - рекла је Ћоћкало.

Уна Новаковић која је већ седам година дио хора "Врапчићи" рекла је да су се малишани дуго спремали за овај концерт, и да су једва чекали да наступе.

- Добро смо увјежбали све нумере. Наравно уз чика Баната нам је много лакше када пјевамо на великој сцени - рекла је Новаковићева.

Концерту је присуствовао и предсједник Републике Српске Милорад Додик у пратњи својих унучића

- Дјеца нам увијек разгале душу. "Врапчиће" треба увијек подржавати а посебно у њиховој  хуманој мисији - казао је Додик.

Улазнице

На хуманитарном концерту "Врапчића" продате су 924 улазнице а приход од улазница који је намијењен изградњи родитељске куће износи 2.772 КМ.

- Хвала свима који су се одазвали нашој акцији и провели с нама вече у игри и пјесми - рекао је Бранислав - Бане Ђаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана