Vrapčići pjesmom podržali gradnju centra za mališane

Nevena Bunić
Vrapčići pjesmom podržali gradnju centra za mališane

Banjaluka - "Đačka ljubav", "Trla baba lan", "Babaroga", "Kul tip" i "Tenis kraljica" samo su neki od hitova koji su odzvanjali dvoranom "Borik" na godišnjem koncertu Dječijeg hora "Vrapčići".

Mališani su u srijedu uveče zajedno sa roditeljima igrali i pjevali uz 20 novih i starih numera na 19. po redu godišnjem koncertu, koji je i ovaj put imao humanitarni karakter.

- U posljednjih nekoliko godina je tako. Uključili smo se u kampanju predsjednika RS Milorada Dodika "S ljubavlju hrabrim srcima" i dio prihoda od prodaje ulaznica ide za izgradnju Centra za prevenciju razvojnih teškoća "Za majku i dijete". Naši mališani su snimili i pjesmu "S ljubavlju hrabrim srcima" zajedno sa "Banjalučankama" i Lukijanom Ivanovićem - istakao je Đaković.

Ovogodišnji koncert specifičan je po tome što je promovisano 15. po redu DVD izdanje "Kul tip", koje prikazuje osam spotova koje su "Vrapčići" snimili u Beogradu, Andrićgradu, Mećavniku, Rudom, kanjonu Lima, Višegradu i na drugim lokacijama.

- Djeca su bila u kostimima rokera, gusara, princeza i brojnih drugih junaka iz bajki i priča. Na koncertu smo imali i posebne skečeve koje smo osmislili u saradnji sa Dječijim pozorištem RS - rekao je rukovodilac Dječijeg hora "Vrapčići" Branislav Đaković.

Gosti na ovogodišnjem koncertu bili su pobjednik Đurđevdanskog festivala Sergej Pajić i pobjednica festivala "Mali kompozitor" Irena Kesić.

"Vrapčići" su bili vidno srećni i veseli tokom cijele večeri.

- Nisam se nešto posebno spremala za večerašnji koncert jer imamo nastupe tokom cijele godine. Uzbuđena jesam, ali nemam tremu, navikla sam da pjevam pred ovolikom publikom. Pjevala sam "Tajnu najveću" i "Novogodišnju" - rekla je devetogodišnja Sara Božičić.

Većina mališana kaže da im se najviše svidjelo snimanje pjesme "Tajna najveća" u Višegradu.

- Bili smo obučeni u istraživače i imali smo dvoglede i plovili smo rijekom. Bili smo i u "Andrićgradu". Takođe mi se svidjelo kada smo snimali spot "Moj tata" u "Antiksu". Volim da nastupam u horu, najviše zbog putovanja i druženja sa drugom djecom - kazala je osmogodišnja Sara Jović.

Istorijat

Dječiji hor "Vrapčići" postoji od 1993. godine i do sada je kroz hor prošlo oko 1.500 članova. Nastupali su na mnogobrojnim koncertima u zemlji i inostranstvu.

- Trenutno brojimo oko 80 članova uzrasta od tri do 12 godina. Do sada smo snimili oko 100 pjesama. Na koncertu je nastupilo 20 novih "vrapčića" - rekao je Đaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana