Врапчићи пјесмом подржали градњу центра за малишане

Невена Бунић
Врапчићи пјесмом подржали градњу центра за малишане

Бањалука - "Ђачка љубав", "Трла баба лан", "Бабарога", "Кул тип" и "Тенис краљица" само су неки од хитова који су одзвањали двораном "Борик" на годишњем концерту Дјечијег хора "Врапчићи".

Малишани су у сриједу увече заједно са родитељима играли и пјевали уз 20 нових и старих нумера на 19. по реду годишњем концерту, који је и овај пут имао хуманитарни карактер.

- У посљедњих неколико година је тако. Укључили смо се у кампању предсједника РС Милорада Додика "С љубављу храбрим срцима" и дио прихода од продаје улазница иде за изградњу Центра за превенцију развојних тешкоћа "За мајку и дијете". Наши малишани су снимили и пјесму "С љубављу храбрим срцима" заједно са "Бањалучанкама" и Лукијаном Ивановићем - истакао је Ђаковић.

Овогодишњи концерт специфичан је по томе што је промовисано 15. по реду ДВД издање "Кул тип", које приказује осам спотова које су "Врапчићи" снимили у Београду, Андрићграду, Мећавнику, Рудом, кањону Лима, Вишеграду и на другим локацијама.

- Дјеца су била у костимима рокера, гусара, принцеза и бројних других јунака из бајки и прича. На концерту смо имали и посебне скечеве које смо осмислили у сарадњи са Дјечијим позориштем РС - рекао је руководилац Дјечијег хора "Врапчићи" Бранислав Ђаковић.

Гости на овогодишњем концерту били су побједник Ђурђевданског фестивала Сергеј Пајић и побједница фестивала "Мали композитор" Ирена Кесић.

"Врапчићи" су били видно срећни и весели током цијеле вечери.

- Нисам се нешто посебно спремала за вечерашњи концерт јер имамо наступе током цијеле године. Узбуђена јесам, али немам трему, навикла сам да пјевам пред оволиком публиком. Пјевала сам "Тајну највећу" и "Новогодишњу" - рекла је деветогодишња Сара Божичић.

Већина малишана каже да им се највише свидјело снимање пјесме "Тајна највећа" у Вишеграду.

- Били смо обучени у истраживаче и имали смо двогледе и пловили смо ријеком. Били смо и у "Андрићграду". Такође ми се свидјело када смо снимали спот "Мој тата" у "Антиксу". Волим да наступам у хору, највише због путовања и дружења са другом дјецом - казала је осмогодишња Сара Јовић.

Историјат

Дјечији хор "Врапчићи" постоји од 1993. године и до сада је кроз хор прошло око 1.500 чланова. Наступали су на многобројним концертима у земљи и иностранству.

- Тренутно бројимо око 80 чланова узраста од три до 12 година. До сада смо снимили око 100 пјесама. На концерту је наступило 20 нових "врапчића" - рекао је Ђаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана