Kuće u Zalužanima konačno dobile vlasnike

Jasmina Perišić
Kuće u Zalužanima konačno dobile vlasnike

Banjaluka - Upotrebne dozvole sa kompletnom dokumentacijom za montažne kuće u ulici Nenada Kostića u Zalužanima dobilo je u petak devet porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida i na taj način stekli uslove da kao dosadašnji korisnici konačno postanu vlasnici objekata.

Načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu grada Dragomir Keserović, koji je u Gradskoj upravi uručio dozvole, izjavio je da je sa stanara skinuto veliko breme.

- Do sada nisu mogli postati vlasnici objekata zbog raznih prepreka, a prije svega neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Ove objekte su prije 15 godina dobile višečlane porodice najtežih kategorija ratnih vojnih invalida i porodice poginulih boraca. Konačno smo sve barijere prešli, imamo važeće upotrebne dozvole za te objekte. Njihovi korisnici su sada ispunili uslove da podnesu zahtjev za otkup tih stambenih jedinica - rekao je Keserović.

On je dodao da su za tri objekta pravljeni novi projekti da bi bili legalizovani dograđeni aneksi koji su prilagođeni licima sa invaliditetom.

- Grad je potpuno rekonstruisao neke od instalacija i drugih sitnica, s obzirom na to da su objekti davno izgrađeni i da je došlo do njihovog ruiniranja - naveo je Keserović.

Jedna od korisnica Jadranka Hajder zahvalila je Gradskoj upravi u ime svih onih koji su dobili dozvole navodeći da je ovim činom riješeno veoma bitno pitanje.

- Mnogi korisnici kuća, među kojima i moj suprug koji je bio RVI, nisu dočekali ovaj radostan dan. Zadovoljni smo što su objekti napokon naši. Do sada smo bili nesigurni, jer smo bili samo korisnici - rekla je Hajderova.

Ona je izrazila nadu da neće morati izdvajati novac za otkup objekta, s obzirom na namjenski karakter.

- Teško se živi, ali sad bar imamo svoj krov nad glavom koji smo i te kako zaslužili. Sama radim, a imam sina studenta i kćerku diplomiranog ekonomistu, koja ne može da pronađe posao - rekla je Hajderova.

Pomoć invalidima

Povodom Međunarodnog dana lica sa invaliditetom, 3. decembra, predstavnici Boračke organizacije grada u petak su obišli jedan broj ratnih vojnih invalida i uručili im skromne poklone i po 100 KM.

- Ovo nije neka značajna materijalna pomoć, ali predstavlja neku vrstu moralne i ljudske podrške ovim ljudima - rekao je Srni predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije grada Banjaluka Goran Rogić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana