Куће у Залужанима коначно добиле власнике

Јасмина Перишић
Куће у Залужанима коначно добиле власнике

Бањалука - Употребне дозволе са комплетном документацијом за монтажне куће у улици Ненада Костића у Залужанима добило је у петак девет породица погинулих бораца и ратних војних инвалида и на тај начин стекли услове да као досадашњи корисници коначно постану власници објеката.

Начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту града Драгомир Кесеровић, који је у Градској управи уручио дозволе, изјавио је да је са станара скинуто велико бреме.

- До сада нису могли постати власници објеката због разних препрека, а прије свега неријешених имовинско-правних односа. Ове објекте су прије 15 година добиле вишечлане породице најтежих категорија ратних војних инвалида и породице погинулих бораца. Коначно смо све баријере прешли, имамо важеће употребне дозволе за те објекте. Њихови корисници су сада испунили услове да поднесу захтјев за откуп тих стамбених јединица - рекао је Кесеровић.

Он је додао да су за три објекта прављени нови пројекти да би били легализовани дограђени анекси који су прилагођени лицима са инвалидитетом.

- Град је потпуно реконструисао неке од инсталација и других ситница, с обзиром на то да су објекти давно изграђени и да је дошло до њиховог руинирања - навео је Кесеровић.

Једна од корисница Јадранка Хајдер захвалила је Градској управи у име свих оних који су добили дозволе наводећи да је овим чином ријешено веома битно питање.

- Многи корисници кућа, међу којима и мој супруг који је био РВИ, нису дочекали овај радостан дан. Задовољни смо што су објекти напокон наши. До сада смо били несигурни, јер смо били само корисници - рекла је Хајдерова.

Она је изразила наду да неће морати издвајати новац за откуп објекта, с обзиром на намјенски карактер.

- Тешко се живи, али сад бар имамо свој кров над главом који смо и те како заслужили. Сама радим, а имам сина студента и кћерку дипломираног економисту, која не може да пронађе посао - рекла је Хајдерова.

Помоћ инвалидима

Поводом Међународног дана лица са инвалидитетом, 3. децембра, представници Борачке организације града у петак су обишли један број ратних војних инвалида и уручили им скромне поклоне и по 100 КМ.

- Ово није нека значајна материјална помоћ, али представља неку врсту моралне и људске подршке овим људима - рекао је Срни предсједник Предсједништва Борачке организације града Бањалука Горан Рогић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана