Facebook priznao grešku, ukida se Explore feed

 Facebook priznao grešku, ukida se Explore feed 02.03.2018 15:05 | Agencija

Facebook je upravo uradio nešto što se gotovo nikada ne događa – priznao grešku. Društvena mreža je objavila da i zvanično prekida eksperiment podele Home strane na News Feed i Explore Feed.

U prethodnih nekoliko mjeseci Facebook je eksperimentisao sa podjelom Home stranice na News i Explore Feed, tačnije stranicu na kojoj vidite postove prijatelja i drugu na kojoj se nalaze postovi stranica. Eksperimentom je bilo obuhvaćeno šest zemalja: Srbija, Slovačka, Bolivija, Gvatemala, Kambodža i Šri Lanka.

"Ljudi ne žele razdvojene feed-ove", napisao je rukovodilac Facebook News Feed-a Adam Moseri u opisu apdejta – "Rezultati anketa su pokazali da korisnici nisu zadovoljni postovima koje vide, a razdvojeni feed-ovi im nisu pomogli da se više povežu sa prijateljima i porodicom"

Moseri ističe da više ne postoji potreba da feed-ovi budu uopšte razdvojeni.

Pablišeri, odnosno mediji i kompanije su najmanje profitirali od ove promjene nakon što je Facebook neprestano mijenjao algoritme po kojima se postovi prikazuju, ali Facebook je odgovorio na gomilu kritika na račun toga da ova društvena mreža nije pogodna za biznis: jednostavno idite.

U međuvremenu, kompanija nastavlja sa eksperimentisanjem na News Feed-u. Naime, trenutno se testira opcija posvećena lokalnim vijestima pod nazivom "Today In" koja je dostupna samo u šest gradova.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica