Brnabić: Moj deda je bio Hrvat, pa sam premijerka

Brnabić: Moj deda je bio Hrvat, pa sam premijerka 07.08.2018 22:08 | Tanjug

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da joj nije jasno šta se to dešava u Hrvatskoj i šta radi njihov državni vrh koji pokušava da “izokrene istinu”.

Ona je to izjavila povodom reagovanja državnog vrha Hrvatske na govor Aleksandar Vučića u Bačkoj Palanci na obilježavanju godišnjice “Oluje”.

“Nije mi najiskrenije jasno šta se to dešava u Hrvatskoj i šta radi hrvatski državni vrh. Pažljivo sam slušala Vučićev govor i ni u jednom trenutku nisam videla ništa problematično u njegovom govoru. Čini mi se da hrvatski državni vrh pokušava u potpunosti da izvrne istinu i proba da prikaže kako je crno belo i obrnuto, belo crno”, rekla je Brnabićeva.

Naglasila je da od predsjednika Srbije Vučića nije čula nikakave fašističke izjave, ali da ih jeste čula u Glini, kada su tamo proslavljali “Oluju”.

U odgovoru na pitanja novinara, Brnabićeva je rekla da je njen deda bio Hrvat, a ne Srbin iz Hrvatske, i da je i pored te činjenice ona postala predsjednica Vlade Srbije.

“To pokazuje da je Srbija dovoljno otvorena i da je moguće u Srbiji da imate predsednika Vlade čiji je deda bio Hrvat. Zamislite u Hrvatskoj da imate predsednka Vlade koji ima bilo kakve veze sa Srbijom”, navela je Brnabićeva.

Istakla je da, sa druge strane, u Hrvatskoj imamo situaciju da golman hrvatske reprezentacije ne smije ni da pomene da ima bilo kakvo srpsko porijeklo.

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova ocijenilo je da je poređenje Hrvatske sa nacističkim režimom zamjena teza.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica