U Zagrebu dozvoljen skup »vojske« proustaške stranke

index.hr
U Zagrebu dozvoljen skup »vojske« proustaške stranke

Zagreb - Zagrebačka policija dozvolila je skup na kome je proustaški nastrojena Autohtona-Hrvatska stranka prava (A-HSP) najavila "postojavanje" svoje stranačke vojske, javljaju hrvatski mediji.

"Mladež A-HSP učestvovaće u osnivanju, postrojavanju i davanja zakletve stranačke vojske pod nazivom 'Hrvatske domoljubne snage' dana 28. februara na 119. godišnjicu smrti dr Ante Starčevića", stoji u saopštenju podmlatka A-HSP-a.

O postrojavanju stranačke vojske govorio je i predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec u skandaloznom istupu pred Prekršajnim sudom u Koprivnici, kada je ispred zgrade suda otpjevao koljačku ustašku pjesmu "Evo zore, evo dana", te poručio da će iza te pjesme uvek stajati, podsjeća sajt index.hr.

"Uskoro ćemo imati i svoje domoljubne snage, koje ćemo postrojiti na Trgu bana Jelačića... Ne mogu nam to spriječiti, to ćemo mi napraviti. Pravaštvo, hrvatstvo, za dom spremni", bile su riječi kojima je Keleminec završio svoj "performans" pred sudom u Koprivnici.

Kako se nezvanično saznaje, A-HSP je skup prijavio pod nazivom "Zakletva domovini i klubu hrvatskih domoljubnih snaga" i na tom skupu očekuje stotinak ljudi.

Ranko Ostojić, ministar unutrašnjih poslova, na konferenciji za štampu u utorak pomenuo je i taj skup.

"Za subotu je prijavljen jedan protest koji do sada nisam imao razloga zabraniti, iako će i tamo biti postrojavanja pa ćemo vidjeti kako će to sve skupa izgledati. Ako bude potrebno, upotrijebićemo ovlašćenja koje imamo na raspolaganju", rekao je Ostojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana