У Загребу дозвољен скуп »војске« проусташке странке

index.hr
У Загребу дозвољен скуп »војске« проусташке странке

Загреб - Загребачка полиција дозволила је скуп на коме је проусташки настројена Аутохтона-Хрватска странка права (А-ХСП) најавила "постојавање" своје страначке војске, јављају хрватски медији.

"Младеж А-ХСП учествоваће у оснивању, постројавању и давања заклетве страначке војске под називом 'Хрватске домољубне снаге' дана 28. фебруара на 119. годишњицу смрти др Анте Старчевића", стоји у саопштењу подмлатка А-ХСП-а.

О постројавању страначке војске говорио је и предсједник А-ХСП-а Дражен Келеминец у скандалозном иступу пред Прекршајним судом у Копривници, када је испред зграде суда отпјевао кољачку усташку пјесму "Ево зоре, ево дана", те поручио да ће иза те пјесме увек стајати, подсјећа сајт index.hr.

"Ускоро ћемо имати и своје домољубне снаге, које ћемо постројити на Тргу бана Јелачића... Не могу нам то спријечити, то ћемо ми направити. Праваштво, хрватство, за дом спремни", биле су ријечи којима је Келеминец завршио свој "перформанс" пред судом у Копривници.

Како се незванично сазнаје, А-ХСП је скуп пријавио под називом "Заклетва домовини и клубу хрватских домољубних снага" и на том скупу очекује стотинак људи.

Ранко Остојић, министар унутрашњих послова, на конференцији за штампу у уторак поменуо је и тај скуп.

"За суботу је пријављен један протест који до сада нисам имао разлога забранити, иако ће и тамо бити постројавања па ћемо видјети како ће то све скупа изгледати. Ако буде потребно, употријебићемо овлашћења које имамо на располагању", рекао је Остојић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана