Milanović: Nisam vrijeđao Bugare, već sam se narugao hrvatskoj vlasti

SRNA
Milanović: Nisam vrijeđao Bugare, već sam se narugao hrvatskoj vlasti

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je da izjavom da je Hrvatska po povlačenju evropskog novca "dno EU, a da je lošija jedino Bugarska", nije vrijeđao Bugare nego da se narugao hrvatskoj vlasti.

"To je sprdnja, nažalost, na račun nekih u Hrvatskoj koji od nas prave socijalni slučaj, koji nisu u stanju uzeti dovoljno evropskih sredstava pa smo mi onda predzadnji. Normalno, pogledaš ko je onda zadnji. Bugarska je zadnja, stalno je zadnja ... Hrvatska je predzadnja", rekao je Milanović.

On je dodao da se niko ne moli da Bugarska propadne, napomenuvši da će "kada Bugarska ne bude zadnja, Plenković biti zadnji".

Hrvatski predsjednik se osvrnuo i na navode predsjedika Evropske komisije Ursule fon der Lajen koja kaže da će EU zabraniti društvenu mrežu "Tik-Tok" na prostoru cijele Unije.

Milanović je istakao da je "Tik-Tok" neki oblik komunikacije među mladima, odnosno "neka sloboda" i upitao zašto bi ga zabranili na prostoru Hrvatske, Mađarske ili Poljske ako to neće.

"Ne znam, možda hoćemo, možda nećemo, ali gdje se tu nas pita? Neko iz Brisela kaže `zabranićemo Tik-Tok jer on je opasan`. Meni `Tik-Tok` ništa ne znači, ali znači mi sloboda da se moja djeca time služe ako žele", izjavio je Milanović.

Milanović je nedavno rekao da je "Hrvatska dno EU, da je lošija jedino Bugarska" te da "svakog dana mole Boga da Bugarska ostane posljednja, i da joj se ništa ne dogodi, jer bi to inače onda bila Hrvatska".

Nakon toga Bugari su, prema hrvatskim medijima, pozvali na razgovor hrvatskog ambasadora u Sofiji Jasnu Ognjenovac i izrazili negodovanje. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana