Profili korisnika TikToka mlađih od 16 godina će automatski biti privatni

Kliks
Foto: Ilustracija

Profili korisnika TikToka mlađih od 16 godina bit će automatski privatni, a to je rezultat mjera koje uvodi ova popularna aplikacija s ciljem unapređenja sigurnosti djece.

Profilima korisnika mlađih od 16 godina moći će pristupiti samo korisnici čiji zahtjev za praćenje bude odobren, a time će dobiti mogućnost komentarisanja klipova. Takođe, opcija preuzimanja bilo kakvih klipova s profila osoba mlađih od 16 godina biće onemogućena.

Iz TikToka poručuju kako se nadaju da će ove promjene ohrabriti mlade korisnike da se "aktivno uključe u putovanje onlajn privatnosti".

"Nadamo se da ćemo ih inspirisati da preuzmu aktivnu ulogu te da informisani donose odluke", istakla je šefica odjela za privatnost Elejn Foks.

Osobe u dobi između 13 i 15 godina će moći "odobravati" prijatelje i omogućavati im da komentarišu klipove, a imaće i izbor da li žele da klipovi budu javno dostupni ili ne. Ipak, njihovi profili neće biti predlagani drugim osobama.

Na profilima osoba u dobi od 16 i 17 godina neće biti dozvoljeno drugima da preuzimaju njihove klipove, ali će opcija gašenja ove restrikcije ostati dostupna.

Popularni dueti se neće moći praviti s osobama mlađim od 16 godina osim ako one ne daju dozvolu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana