Профили корисника ТикТока млађих од 16 година ће аутоматски бити приватни

Кликс
Foto: Илустрација

Профили корисника ТикТока млађих од 16 година бит ће аутоматски приватни, а то је резултат мјера које уводи ова популарна апликација с циљем унапређења сигурности дјеце.

Профилима корисника млађих од 16 година моћи ће приступити само корисници чији захтјев за праћење буде одобрен, а тиме ће добити могућност коментарисања клипова. Такође, опција преузимања било каквих клипова с профила особа млађих од 16 година биће онемогућена.

Из ТикТока поручују како се надају да ће ове промјене охрабрити младе кориснике да се "активно укључе у путовање онлајн приватности".

"Надамо се да ћемо их инспирисати да преузму активну улогу те да информисани доносе одлуке", истакла је шефица одјела за приватност Елејн Фокс.

Особе у доби између 13 и 15 година ће моћи "одобравати" пријатеље и омогућавати им да коментаришу клипове, а имаће и избор да ли желе да клипови буду јавно доступни или не. Ипак, њихови профили неће бити предлагани другим особама.

На профилима особа у доби од 16 и 17 година неће бити дозвољено другима да преузимају њихове клипове, али ће опција гашења ове рестрикције остати доступна.

Популарни дуети се неће моћи правити с особама млађим од 16 година осим ако оне не дају дозволу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана