Ovaj predmet tjera novac iz kuće

GS
Foto: X.com

Jedan predmet koji mnoge žene stavljaju na sto prosto tjera novac iz kuće, a da ljudi nisu ni svjesni toga. To je staklo preko cijelog trpezarijskog stola ili preko stočića za kafu u dnevnoj sobi, koje se stavlja da bi se zaštitio sto od oštećenja i duže trajao.

Nije dobra navika

Navika stavljanja stakla na sto potiče još iz stare Jugoslavije, jer su domaćice vjerovale da staklo štiti površinu stola i da će zbog toga namještaj duže trajati. A tako je i bilo. Namještaj se nije mijenjao više 20 godina.

Međutim, feng šui stručnjaci nisu saglasni sa tim našim običajem. Oni vjeruju da stvari u kući treba često mijenjati, kako bi svježa energija cirkulisala kroz kuću. Posebno treba stare stvari, odnosno namještaj, zameniti novim poslije određenog vremena, kako bi se unela u kuću nova energija, a razbila kolotečina. Možete kupiti jedan novi komad i napraviti razmještaj.

Šta treba staviti na sto?

Prema feng šui filozofiji, smatra se da staklo na stolu odnosi novac iz doma, jer je staklo element vode, pa se tumači da se zato finansije iz kuće odlivaju. Dakle, ako i vi držite staklo na nekom stolu, bacite ga. Bolje je da stavite na sto činiju sa raznim voćem, jer ona predstavlja simbol izobilja. Voće treba da bude različitih boja i uvijek svježe, prenosi NajženaAlo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana