Najskandalozniji član kraljevske porodice, kraljica Elizabeta joj je na samrti uputila ove riječi

GS
Foto: Agencije

"Crvena đavolica" kraljevske porodice podijelila je posljednje riječi koje joj je uputila bivša svekrva, kraljica Elizabeta.

Princ Endru, "sin skandala" kraljice Elizabete i Filipa, imao je brojne nesmotrene odluke, zbog kojih danas nije na visokim granama u svojoj porodici. Iako se pisalo da je miljenik majke i oca, njegovo ime upleteno je u razne kontroverzne priče, od kojih je ona koja mu je najviše naštetila vezana za Džefrija Epstajna, te je optužen da je seksualno napastvovao tadašnju maloljetnicu.

On je od 1986. godine. do 1992. godine bio u braku sa "crvenom đavolicom" Sarom Ferguson, koja je takođe jedna od kontroverznijih članica porodice.

Vjenčali su se 23. jula u Vestminsterskoj opatiji u Londonu, a Sara, koja je tada postala vojvotkinja od Jorka, nazvala je to "najsrećnijim danom u svom životu". Dobili su dvije ćerke, Judžin i Beatris, a i nakon razvoda živjeli su zajedno, te jedno drugo podržavali u brojnim skandalima koji su ih pratili.

Tako je ona, recimo, jednom prilikom fotografisana sa stopalom u ustima drugog čovjeka, što je posebno užasnulo njenog pokojnog svekra, princa Filipa.

Filip, koji je preminuo 2021. godine, navodno nije mogao da podnese Fergi na javnim događajima s ostatkom porodice. Navodilo se i da je kraljica objavila Sarinu listu dugova i da je ni sama nije voljela.

Ipak, prije nekoliko mjeseci se ona prisjetila posljednjih riječi koje joj je svekrva uputila, a, podsjetimo, preminula je pretprošle godine.

Vojvotkinja od Jorka u potkastu 'Tea Talks with the Dutchess and Sarah' ispričala je detalje razgovora s bivšom svekrvom.

- To je posljednja stvar koju mi je kraljica rekla: "Samo budi svoja, Sara", rekla je Fergi (63).

Fergi je ranije rekla da se osjećala "oslobođeno" nakon smrti kraljice Elizabete, prenosi Magazin Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana