Ime “X Æ A-12” koje je Elon Mask dao sinu možda neće biti prihvaćeno u Kaliforniji

GS
Ime “X Æ A-12” koje je Elon Mask dao sinu možda neće biti prihvaćeno u Kaliforniji

Elon Mask i njegova partnerica Grajms možda su se pohvalili neobičnim imenom X Æ A-12 Musk koje su dali svom novorođenom dječaku, ali čini se kako će na njihovu odluku itekako utjecati pravila države Kalifornija.

Imena mogu biti sačinjena samo od 26 abecednih znakova engleskog jezika, prema kalifornijskom državnom ustavu. U skladu s tim, ne samo da je problematično ime X Æ A-12 Mask, nego zakon zabranjuje i upotrebu dijakritičkih oznaka, poput naglaska u imenu kao što je “José”, piše CNN.

Kako će se poznati par izboriti sa državnim pravilima, ostaje nejasno s obzirom da se nisu oglasili kako je proteklo uvođenje imena njihovog stina u matičnu knjigu rođenih.

Podsjećamo, osnivač i direktor Tesle i Spejs Iks-a posjeduje više rezidencija širom Kalifornije, uključujući po jednu u Bel Eru, Los Angelesu i području uvale San Franciska.

Mask i Grajms, inače kanadska muzičarka čije je pravo ime Kler Bušer, pojasnili su zanimljivo značenje imena X Æ A-12 Mask. Početno slovo “X” predstavlja nepoznatu varijablu, dok je “Æ” zapravo vilinski simbol za Ai (ljubav i/ili vještačku inteligenciju). Posljednje slovo i broj u imenu “A-12” odnose se na naziv aviona koji je napravljen za CIA-u šezdesetih godina.

Ovo je njihovo prvo zajedničko dijete. Musk ima još petero djece iz prethodnog braka, i to blizance Grifina i Saviera te trojke Damiana, Saksona i Kaija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana