Име “X Æ A-12” које је Елон Маск дао сину можда неће бити прихваћено у Калифорнији

ГС
Име “X Æ A-12” које је Елон Маск дао сину можда неће бити прихваћено у Калифорнији

Елон Маск и његова партнерица Грајмс можда су се похвалили необичним именом X Æ A-12 Муск које су дали свом новорођеном дјечаку, али чини се како ће на њихову одлуку итекако утјецати правила државе Калифорнија.

Имена могу бити сачињена само од 26 абецедних знакова енглеског језика, према калифорнијском државном уставу. У складу с тим, не само да је проблематично име X Æ A-12 Маск, него закон забрањује и употребу дијакритичких ознака, попут нагласка у имену као што је “Јосé”, пише ЦНН.

Како ће се познати пар изборити са државним правилима, остаје нејасно с обзиром да се нису огласили како је протекло увођење имена њиховог стина у матичну књигу рођених.

Подсјећамо, оснивач и директор Тесле и Спејс Икс-а посједује више резиденција широм Калифорније, укључујући по једну у Бел Еру, Лос Ангелесу и подручју увале Сан Франциска.

Мaск и Грaјмс, иначе канадска музичарка чије је право име Клер Бушер, појаснили су занимљиво значење имена X Æ A-12 Мaск. Почетно слово “X” представља непознату варијаблу, док је “Æ” заправо вилински симбол за Аи (љубав и/или вјештачку интелигенцију). Посљедње слово и број у имену “А-12” односе се на назив авиона који је направљен за ЦИА-у шездесетих година.

Ово је њихово прво заједничко дијете. Муск има још петеро дјеце из претходног брака, и то близанце Грифина и Савиера те тројке Дамиана, Саксона и Каија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана