Ovo je molitva za praštanje grijehova

GS
Ovo je molitva za praštanje grijehova

Svakodnevno se suočavate sa stresom, često ste uznemireni i zabrinuti, bilo da su u pitanju problemi sa zdravljem, ljubavne jadi ili bilo koja druga nedaća koja vas može zadesiti u životu.

Ukoliko se, pak, kajete zbog nečega, izgovorite ovu molitvu za pokajanje:

Care vječni i Gospode nebesa i zemlje, Isuse Hriste Bože naš, milostivo čuj i usliši molitvu nas grešnih i nedostojnih slugu Tvojih.

Nas radi, Gospode, Ti si ispio čašu gorčine, od bezakonika na krst prikovan, strašne muke si pretrpio na krstu, Iskupitelju naš i krv Svoju prečistu izlio, da nas grijehom prokažene očistiš, isceliš, osvetiš i udostojiš carstva Tvoga, prenosi Stil.

No mi se pokazasmo kao lenjive sluge, lenjiva uma i srca i raslabljeni od bezakonja prezresmo preveliku žrtvu Tvoju za nas i okretosmo se od Tebe da potražimo spasenje onamo gde spasenja nema; položismo svoju nadu ne u Tebe, koji jedini možeš pomoći i spasti, nego u sebe i u ljude i u varljive stvari i u prolazne sujete sveta ovoga. Zato su nas na krivim putevima našim susrele sve bede i nevolje ovoga svijeta.

Jer ostavismo Tebe, bogati izvor vode žive, i pođosmo da tražimo vodu u pustinji. Ostavismo Tebe, hljeb života, i počesmo hraniti duše svoje pogubnom i truležnom hranom grijeha. Ostavismo Tebe, svjetlost svijeta, i zalutasmo u tamu, u kojoj se ne vidi ni čovjek ni Bog. Napustismo Tebe, koji nas nikad ne napuštaš. Napustismo Tebe, jedinog čovekoljupca i vjernog prijatelja svih ljudi i odosmo kucati na neprijateljska vrata tražeći prijatelje među neprijateljima, spasioce među čovekoubicama i pomoćnike kod onih koji odmažu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana