U stomaku bijelog aligatora pronađeno 70 kovanica

Tanjug
U stomaku bijelog aligatora pronađeno 70 kovanica

Radnici zoološkog vrta u Sjedinjenim Američkim Državama otkrili su neobičan problem tokom rutinskog pregleda bijelog aligatora (36) po imenu Tibodo, poznatog po leukizmu - bijeloj koži i plavim očima.

Novčići su, kako je otkriveno, bili bačeni u ograđeni prostor u kojem životinja boravi tokom čišćenja bazena, a posjetioci su ih bacali iz zabave.

Kada su radnici zoološkog vrta primjetili problem, aligator je hitno podvrgnut operaciji kako bi se uklonili novčići iz njegovog stomaka.

"Tibodo je anesteziran i intubiran kako bismo mogli bezbjedno da sprovedemo proceduru", kaže u saopštenju saradnica i veterinarka Kristina Plug.

Tokom zahvata je postavljena plastična cijev da bi zaštitili njegova usta, a korišćena je i kamera.

"Koristili smo kameru koja nam je pomogla da izvučemo strane predmete“, dodaje veterinarka.

Direktorka zoološkog vrta, Tejlor Jau, izjavila je da ova vrsta procedure nije uobičajena, naglašavajući ozbiljnost situacije.

Veterinarka Kristina Plug je istakla da ljudi često nisu svjesni kako novčići mogu štetiti životinjama, dodajući da gutanjem novčića, životinje unose i opasne hemikalije.

Zoološki vrt je apelovao na posjetioce da ne bacaju nikakve predmete u bazene sa životinjama kako bi se izbjegle ovakve situacije, prenosi Bi-Bi-Si.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana